1. Dugjuk be a konnektorba
A berendezés ezt követően 5-8 percen belül lesz alkalmas a hűsítő sör csapolására.
2. Egy tiszta ronggyal törölje le a hordó szelepét.
Ügyeljen rá, hogy a hordó szelepe tiszta, szennyeződés mentes legyen.
3. Helyezze fel a reduktor órát a CO2 palackra, majd nyissa ki a palackot.
A reduktor óra felső órája a nyomás értéket mutatja. Ezt az értéket kell hozzáigazítani a hordóban lévő sör hőmérsékletéhez az alábbi módon.
Ossza el a hordóban lévő sör hőmérsékletét tízzel, és ezt az értéket kell beállítani a reduktor felső óráján. Például, ha a hordóban lévő sör hőmérséklete 28 0C, akkor 28/10=2,8-barra kell az órát beállítani. Ezt az értéket a reduktor óra testén lévő csavar elfordításával lehet megtenni. Az óra mutató járásával megegyezően növeljük a nyomást, ellentétesen tekerve pedig csökkentjük. Ha a nyomás értéke nem megfelelően van beállítva, akkor a sör a csapolás során felhabzik.
A reduktor órát 3 bar és a fölé NEM szabad állítani!
4. Keg fej felhelyezése
Figyelem: A különböző típusú keg fejeket más-más módon lehet csatlakoztatni a hordóhoz.
Vannak bajonett zárhoz hasonló megoldások, amikor csak egyfajta pozícióban lehetséges a keg fejet a hordóra ráhelyezni, és a ráhelyezést követően a keg fejet el kell fordítani, majd ezt követően nyomható le a kar.
És vannak “rácsúsztatós” típusok (ilyen látható a képen is), ekkor a keg fejet teljesen, “koppanásig” rá kell tolni a hordó fittingjére, majd ezt követően nyomható le a kar.
5. Csapolja le az első korsó sört
6. A kompenzátor kar segítségével állítsa be az ideális sör átfolyását
Ha a kar teljesen fenn van, akkor a rendszer zárva van. Fokozatos lefelé húzással az átfolyás sebességét növelhetjük.